Iulius Mall Cluj implementează un sistem inteligent de gestionare a parcării, cu beneficii pentru mobilitatea urbană

 

Iulius Mall Cluj demarează un proces de susținere a dezvoltării mobilității urbane. Ca parte a acestui proces, în perioada următoare, pentru serviciul de parcare se va implementa un sistem inteligent de management, cu control acces și plată. Scopul este acela de a avea o mai bună gestionare a locurilor de parcare existente, dar și a de încuraja deplasarea cu mijloace alternative de transport.

 

Parcarea subterană va fi gestionată printr-un sistem inteligent de management, computerizat, care afișează numărul de locuri disponibile în timp real și care permite o eficientizare a utilizării acestora. „Iulius Mall are avantajul de a fi în oraș, foarte bine conectat cu toate zonele din Cluj-Napoca și accesibil cu mijloace de transport în comun. Reprezintă unul dintre factorii care ne-au determinat să demarăm acest proces de încurajare și susținere a dezvoltării mobilității urbane, alăturându-ne și sprijinind politicile Municipalității desfășurate în această direcție. Introducerea sistemului de parcare cu plată este o măsură de optimizare a traficului din arealul Iulius Mall Cluj, a capacității de utilizare a locurilor de staționare disponibile și a confortului tuturor clienților, eficiență dovedită atât prin experiența implementării în alte proiecte din portofoliul companiei IULIUS, cât și în mari orașe europene, care au rezolvat astfel problema congestionării traficului”, a declarat Sorin Guttman,  Shopping Center Manager Iulius Mall Cluj.

 

Parcarea Iulius Mall Cluj este destinată, în principal, clienților centrului comercial și angajaților din componenta office, iar în prezent, aceasta este utilizată excesiv de persoane a căror activitate nu este în legătură directă cu mall-ul, pentru un timp nelimitat, sau ca o cale de legătură între diferite zone ale orașului, cauze care determină trafic îngreunat și dificultăți pentru cei care vin la cumpărături sau lucrează în acest proiect. Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare pentru clienți și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun.

 

Tariful propus va fi de 3 lei pentru o oră de parcare, primele două ore fiind gratuite. Regulamentul complet de funcționare a parcării este disponibil, în secțiunea Regulament.

Concomitent, Iulius Mall Cluj va suplimenta numărul de spații de parcare pentru biciclete, astfel încât să încurajeze deplasarea cu mijloace alternative de transport. În prezent, în întregul areal sunt disponibile aproximativ 250 de astfel de locuri. Cu același scop, cele mai noi proiecte office ale companiei sunt dotate cu vestiare și dușuri, special amenajate pentru cei care aleg să vină la birou pe jos sau cu bicicleta.

 

Iulius Mall Cluj manifestă în mod constant o preocupare pentru politici de operare „green”, inclusiv prin amenajarea Iulius Parc în imediata proximitate, un spațiu verde modern, care oferă multiple posibilități de relaxare, o investiție în valoare de peste 2,5 milioane de euro. La acestea se adaugă și stațiile de încărcare pentru mașinile electrice și spațiile special dedicate acestui tip de autovehicule.

Comments

 1. Buna seara,

  Va rog sa mai adaugati 2 ore gratuite si clientilor World Class.
  – schimbatul
  – 2 clase a cate 45 de minute fiecare, sau o clasa si piscina,
  – ocazional 15 minute de sauna
  – dus si schimbat

  cu siguranta nu se incadreaza intr-o ora.

  Va multumesc

  • Pentru clientii World Class este nevoie de inca 2h gratuit , deoarece intr-o ora nu ai cum sa mergi la clasa , sa te schimbi ,sa faci dus, sau sa mergi si la piscina si nu este convenabil sa platesti zilnic 3-6 lei parcare.
   Multumim?

 2. Daca tot s-au montat camere in zona barierelor de intrare folositi un sistem smart de citire al numarului de inmatriculare al masini , foarte des inatalnit in parcarile cu bariera cu timp limitat gratuit.
  Este un pas pentru fluidizare la iesire.Multumesc.
  P.S. subscriu la commentul pentru clientii World Class.

 3. Da, subscriu si eu la cererea domnului Daniel Horon; cred ca clientii World Class merita doua ore gratuite. Sunt convinsa ca platesc pe an mai mult decat majoritatea celor care vin la film; la fel cum World Class cred ca va plateste o chirie cel putin la fel de mare precum Cinema City. Va multumesc!

 4. Buna ziua,
  minim 2 ore gratuit pentru cei cu abonament platit la world class. accesul la parcare a fost un element esential in decizia de achizitionare a unui abonament.

 5. O sugestie aș avea care s-ar putea implementa ușor în software: pentru mașinile care au stat sub o oră faceți posibilă validarea automată de către sistem prin citirea numărului de înmatriculare la ieșire.

  Sistemul de acum nu permite ieșirea celor ce au stat sub o oră decât cu validarea la un aparat sau cu tichetul la barieră. Care e sensul acestui pas dacă oricum numărul de înmatriculare e înregistrat cu ora intrării și s-a stat sub o oră?

  Camera ar putea face validarea automat și fluid, nefiind oricum nimic de achitat. Se creează cozi de vehicule la ieșiri pentru acest pas lipsit de necesitate mai ales la ore cu trafic mare.

 6. Buna ziua,
  Va rog sa acordați minim 2 ore gratuit pentru cei cu abonament la World Class. Unul dintre motivele achizitiei unui abonament Word Class, a fost și accesul la parcare. Nu este corect ca anumiți clienți sa primească ore suplimentare doar pentru ca merg la un film sau cumpara de minim 50 lei din Auchan, iar clienții World Class sunt excluși total din acest calcul.

 7. Buna ziua,

  am avut exact aceasi problema – am intrat pe o poarta si am vrut sa ies dupa 3 minute si nu am putut pentru ca a trebuit sa ma duc sa validez tichetul – nu mi se pare normal – macar primele 15 minute daca nu toata ora gratuita ar trebuie sa poti sa iesi fara sa mai validezi tichetul.

  Success!

 8. Ar ttebuii macar 2 ore gratuite deorece in mall o ora este insuficient , orice ai face in mall nu te incadrezi intr-o ora

Leave Comments