REGULAMENTUL PARCARII

CAP.I   Dispoziţii Generale

Art.1 Prezentul Regulament reglementează accesul-ieşirea, circulaţia şi staționarea în cadrul parcării complexului comercial Iulius MALL.

Art.2 Conducerea autovehiculelor se va face cu atenţie sporită, respectându-se semnificaţia panourilor indicatoare, a semnelor de circulaţie şi a marcajelor rutiere, precum şi limita maximă de înălţime: demisol 2,10m, nivel intermediar 1,90m.

Art.3 Pentru siguranţă se recomandă:

  1. Accesul şi circulaţia în parcare cu viteză redusă (max.5 km/h).
  2. Circulaţia cu farurile aprinse în incinta parcărilor.
  3. Utilizarea parcărilor exterioare pentru autovehiculele care funcţionează cu instalaţie GPL sau a autovehiculelor cu remorci.

Art.4 Nerespectarea prevederilor prezentului Regulament poate duce la restricţionarea accesului în parcare.

Art.5 Parcarea autovehiculelor se face doar pe spaţiile amenajate, semnalizate şi marcate în acest scop în aşa fel încât un autovehicul să nu ocupe decât locul de parcare respectiv, fără a împiedica parcarea pe locurile învecinate.

Art.6 Este interzisă staţionarea în parcarea subterană cu motorul pornit.

Art.7 Autovehiculele oprite sau staţionate neregulamentar pe teritoriul parcării subterane, intermediare (nivel 7.30) şi terasă a complexului comercial Iulius MALL în zone nepermise (exemplu: locuri de parcare destinate persoanelor cu mobilitate redusă sau  zona căilor de acces, evacuare, etc.)  pot fi supuse blocării roţilor, în scopul conştientizării utilizatorilor referitor la obligativitatea respectării regulilor de acces, parcare, staţionare şi circulaţie în incinta complexului comercial Iulius MALL.

Art.8 Pot fi parcate în zona desemnată pentru parcare doar autovehiculele utilizate de persoanele care au calitatea de clienţi ai complexului comercial Iulius Mall pe durata parcării, cu respectarea prezentului Regulament.

Art.9 Prezentul regulament este afişat vizibil la intrările în parcare, poate fi consultat la Centrul Informaţional sau pe adresa http://www.iuliusmall.com/cluj/regulament şi este adus la cunoştinţa chiriaşilor şi a clienţilor.

CAP. II Activităţi prevăzute în regulament:

Art.10 Se blochează roţile vehiculelor care sunt oprite sau staţionate neregulamentar sau ale celor expuse la vânzare. Activitatea de blocare, cu dispozitive speciale, a roţilor vehiculelor oprite sau  staţionate neregulamentar se face conform precizărilor prezentului regulament.

Art.11 Constatarea faptului că unele autovehicule sunt oprite, staţionate neregulamentar, inclusiv ale celor expuse spre vânzare pe teritoriul parcării se va efectua cu respectarea prevederilor prezentului regulament, de către agenţii de pază, angajaţi ai complexului comercial Iulius MALL.

Art.12 Agenţii de pază vor fotografia autovehiculele oprite sau parcate neregulamentar pentru a avea proba abaterii de la regulament înaintea blocării roţii cu dispozitiv de blocare. Dupa dispunerea de către agentul de pază a măsurii de blocare, operatorul va fotografia autovehiculul şi după aplicarea dispozitivului de blocare, precum si  poziția vehiculului staționat neregulamentar.

Art.13 Dispozitivele pentru blocarea roţilor se montează pe roata stânga faţă, pentru a fi usor observate de către utilizatorul auto şi se vor aplica în aşa fel încât să nu producă defecţiuni tehnice autovehiculului blocat sau să afecteze caroseria acestuia.

Art.14 Dispozitivele de blocare a roţilor  trebuie să  îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

  1. să asigure imposibilitatea desfacerii sau deteriorării prin efracţie, să nu producă avarii  autovehiculului  blocat;
  2. să fie montate numai pe roata din stânga faţă şi să nu permită demontarea roţii blocate;
  3. să fie vopsite în culoarea galbenă;
  4. să fie dotate cu un mecanism care să permită montarea şi demontarea în maxim 5 minute;

Art.15 Pe lângă dispozitivul de blocare se va aduce la cunoştinţa utilizatorilor auto printr-un anunț, care va fi afişat pe parbrizul autoturismului, abaterea comisă privind parcarea neregulamentară şi consecinţele care urmează a fi suportate de către acesta.

Art.16 Agenţii de pază au obligația de a anunţa la Dispeceratul Iulius MALL numărul de înmatriculare şi marca autovehiculelor cărora li s-au montat dispozitive de blocare a roţilor, după ce în prealabil acestea au fost fotografiate.

Art.17 Deblocarea roţilor se face după ce în prealabil i-a fost adus la cunoştinţă utilizatorului autovehiculului regulamentul de utilizare al parcării.

Art.18 În cazul în care proprietarul autovehiculului blocat nu se prezintă pentru deblocare, autovehiculul în cauză poate fi ridicat, transportat şi depozitat într-un spaţiu special amenajat iar proprietarul autovehiculului va suporta la ridicare contravaloarea serviciilor de parcare pentru perioada respectivă plus taxa suplimentară de servicii.

Art.19 Protecţia personalului care desfăşoară activităţile de blocare/deblocare a roţilor autovehiculelor se va asigura de către serviciul de protecţie şi pază al complexului comercial Iulius MALL sau, dacă e cazul de către reprezentanţii altor instituţii abilitate: Jandarmerie, Poliţia locală etc..

Art.20 Parcarea este supravegheată video, camerele video fiind destinate exclusiv supravegherii fluxurilor de circulaţie, iar înregistrările nu sunt disponibile publicului, cu excepția situaţiilor când au loc accidente sau incidente care presupun prezența reprezentanţilor instituţiilor publice abilitate pentru cercetarea şi soluţionarea cazurilor.

Art.21 Administrația Iulius Mall nu îşi asumă responsabilitatea pentru integritatea autovehiculelor şi a bunurilor lăsate în acestea.

CAP. III  Sancţiuni

Art.22 Constituie abatere de la regulamentul de utilizare a parcării și se sancționează cu blocarea roților autovehiculului,

  1. oprirea sau staționarea vehiculului în   locurile  sau  zonele  nepermise, căile de acces/evacuare sau parcările destinate persoanelor cu mobilitate redusă fără a avea acest drept, sau expunerea spre vânzare pe teritoriul parcării fără o aprobare prealabilă din partea Administraţiei Iulius MALL(Taxa pentru deblocarea roţilor este de 100 RON)
  2. Staţionarea în incinta Iulius MALL în afara programului a autovehiculelor fără a fi în prealabil anunţată staţionarea şi achitată taxa de 30 RON/24 ORE.

Art.23 Conducerea repetată a autovehiculului cu viteză în parcare se va sancţiona cu restricționarea accesului în parcare a autovehiculului respectiv.

Art.24 Constatarea acestor abateri se face în conformitate cu prezentul regulament şi cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare referitoare la circulația pe drumurile publice.

Art.25 Deteriorarea sau degradarea bunurilor din parcare ca efect al nerespectării prevederilor prezentului regulament se sancţionează conform legislaţiei în vigoare.

Art.26 Deteriorarea barierei de access sau a limitatoarelor de inaltime se taxeaza cu suma de 500 lei, TVA inclus.

Art.27 Anexele sunt parte integrantă din prezentul regulament.

VEZI ANEXA

 

Instructiuni de utilizare a statiilor de incarcare a masinilor electrice

1. Pentru conectare instalati aplicatia Wallbox din magazinul Google Play sau Appstore
2. Deschideti aplicatia Wallbox si creati un cont de utilizator, urmand pasii din app (este necesara activarea Bluetooth si a datelor mobile)
3. Odata creat contul comunicati-l pe email la office@evconnect.ro sau Whatsapp +40754631068
4. Veti primi draftul de contract si planul tarifar pentru incarcare
5. Trimiteti contractul semnat pe email office@evconnect.ro sau Whatsapp +40754631068
6. Pentru a incepe sesiunea de incarcare din ecranul principal intrati in meniul “Lista statii” si alegeti din lista statia la care doriti sa incarcati
7. Apasati pe imaginea statiei alese si incepeti sesiunea de incarcare.
8. Puteti urmari in aplicatie in timp real stadiul incarcarii
9. ATENTIE! Este important ca dupa incheierea sesiunii de incarcare sa eliberati locul de parcare, pentru a permite si altor vehicule sa incarce
10. La incheierea timpului de incarcare retrageti cablul intai din masina si dupa aceea din statie, fara a forta scoaterea cablului
11. In cazul in care doriti sa opriti incarcarea inainte de incarcare completa apasati butonul “Stop” din app.
12. Dupa expirarea timpului de incarcare veti avea maxim 20 minute perioada de a decide prelungirea timpului de incarcare sau eliberarea locului.
13. Pentru informatii si suport tehnic legat de functionarea statiilor sunati la 0754.63.10.68 sau trimiteti email la office@evconnect.ro
14. Pentru solicitare incarcare flote sau incheiere de contract trimiteti email la office@evconnect.ro.